De Schaduwwethouder voor Cultuur

Hengelo krijgt een Schaduwwethouder voor Cultuur, tenminste als de verkiezingen goed verlopen en Hengelo massaal op de lokale partij ProHengelo gaat stemmen…

Het is hard nodig in Hengelo, een andere kijk op de dingen. Jarenlang woonde ik in Londen. Daar heb ik het afgekeken, dus niet zelf bedacht. Goede ideeën mag je pikken, verbeteren en vernederlandsen. Verhengelsen.

De oppositiepartij had er altijd een ‘Shadow Cabinet’, zoals er nu één is van Jeremy Corbyn. In zijn kabinet is er o.a. een ‘Shadow Secretary of State for Culture, Media and Sport.’ Hij beantwoordt vaak vragen van de pers en komt bij voorkeur met betere ideeën dan de echte minister.

Im mijn vorige bericht schreef ik over mijn speciale belangstelling voor natuur en milieu, cultuur, onderwijs en sport, naast de samenwerking met Duitsland. Geen idee of wij met ProHengelo een coalitie gaan vormen, maar ik benoem mijzelf nu al vast tot Schaduwwethouder voor Cultuur.

De Schaduwwethouder van Cultuur
De Schaduwwethouder van Cultuur

Mijn missie is om in die gemeenteraad te komen omdat er een stadsbestuur moet komen voor en door Hengeloërs en daarin kan ik als Schaduwwethouder voor Cultuur goed werk verrichten. Oppositie of niet, ik ga de wethouder met die portefeuille in zijn nek zitten. Er moet weer geïnvesteerd worden in cultuur en niet zo’n klein beetje ook.

Het gaat mij er niet niet om de €420.000 weer terug te krijgen om een soort nieuw Akkuh op te richten of voor een vage broedplaats, of een bedrag voor een winkel met uitleenkunst. Dat is me allemaal te klein gedacht.

Hofstede MTS Hengelo
Het gebouw Hofstede MTS (1960) te Hengelo is een belangrijk erfgoedgebouw. Thans in gebruik als het WTC Twente. De gemeente Hengelo wil dit pand rücksichtslos slopen, volgens de binnenskamerse planning van de PvdA wethouder. Er zijn betere plannen, zoals een Internationaal Kunstcentrum en een creatieve broedplaats voor professionele Hengelose kunstenaars.

We moeten de lat hoger gaan leggen. We hebben in Hengelo een goede basis bestaande uit o.a. Schouwburg, Metropool, Oyfo, Bibliotheek, HeArtgallery, Museum Hengelo, Ateliers’93 en 074PK. Allen doen goede en aanvullende dingen. Het lijkt er echter op dat ze de komende vier jaar in dezelfde vijver gaan zitten vissen. Tonnetje hier en tonnetje daar. Ik ben daar niet zo voor.

Kijk, als je een stadskantoor van 40 miljoen kunt bouwen dan kun je ook 40 miljoen vinden voor iets dat Hengelo echt op de kaart zet. Met jaloezie kijk ik naar het Groninger Museum en MARTa Herford. Wat daar kan moet hier ook kunnen. Hengelo is behalve een stad met een goede basis, ook een stad met een goed kunstklimaat, goede ligging en mooie erfgoed panden.

 

Door betere samenwerking willen wij van ProHengelo dat Hengelo een voorbeeldstad wordt. De kwaliteit moet goed zijn wat betreft sport, cultuur, onderwijs, milieu, de binnenstad, zorg, wonen, etc.

Het is tijd voor verandering. Je kunt Hengelo helpen door te stemmen. Ga voor de meeste sociale en culturele partij van Hengelo: ProHengelo. Als je wilt dat ik als Schaduwwethouder voor Cultuur de boel wakker ga schudden breng dan je voorkeurstem rechtstreeks op mij uit! Dat is nodig want uit een prognose blijkt dat we op 5 zetels kunnen uitkomen.

Herbert Capelle
Kandidaat op plek 6 voor ProHengelo
Schaduwwethouder voor Cultuur

Zie ook:  Een nieuwe cultuurbewaker voor Hengelo 

De Schaduwwethouder voor Cultuur

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *